Història del projecte

La nostra intervenció es basa en el mite grec de Teseu i el Minotaure, i el fil d’Ariadna.

«El rei Minos, per venjances i càstigs diversos, va fer construir un laberint per tancar-hi  el Minotaure, un monstre amb cap de brau i cos humà, a qui s’havia d’alimentar amb carn humana. Cada any s’havia de fer el sacrifici de set nois i set noies de Creta. Un any Teseu es va oferir com a víctima, amb la intenció de matar el Minotaure. Quan Teseu fou presentat a Minos, Ariadna, la filla del rei, se’n va enamorar. Ambdós van acordar que, si aconseguia matar el monstre, marxarien a Atenes. Abans d’entrar al laberint, Ariadna va lliurar un fil a Teseu per tal que pogués sortir-ne, un cop acomplerta la seva missió. Segons la tradició, Teseu va matar el monstre amb una espasa i va sortir del laberint gràcies al fil d’Ariadna, i els dos enamorats van marxar junts.»

La proposta vol ser una metàfora de la situació actual en què ens toca viure. La idea és enviar un missatge positiu perquè, malgrat els reptes, les dificultats i les sinuositats del camí, sempre hi ha un fil al qual aferrar-se o que es pot estirar a l’hora d’orientar-se entre la incertesa per, finalment, sortir-se’n.

Al centre del laberint, s’hi troba un element que representa la negror del moment, però d’ell en surten fils, a mode de guies, com la llum que il·lumina la foscor, que condueixen al seu oposat: altres elements del nostre entorn, plens de vida i esperança.

La proposta consisteix en la construcció d’un laberint mitjançant palots de fusta. La base del laberint és una catifa de colors verd i taronja, que donen pistes del camí per seguir. El muntatge s’enriqueix amb la doble visió que permet la plaça dels Jurats: per una banda, es pot viure el laberint des de dins, intentant descobrir el camí bo; per l’altra, es pot veure el laberint des de dalt (des del passeig Arqueològic), amb la visió de la gent passejant pels diversos camins.

Com a continuació del mite, el fil s’estén per tota la ciutat, com una xarxa virtual de pistes que marquen el camí cap al muntatge, i per extensió, cap a la “sortida”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s